В корзине нет товаров

Затишна старість - як літні люди живуть у приватних будинках престарілих

В Україні все популярнішою стає практика поселятися на схилі літ у будинок престарілих. Такі заклади обирають не лише самотні люди, а й ті, хто потребує професійного медичного нагляду, або ж ті, чиї родичі не мають змоги забезпечити належний рівень догляду.
 
У Київській області працює приватний пансіонат “Здоровий Світ”, де для літніх людей організоване цілодобове медичне обслуговування, програма дозвілля та все для комфортного тимчасового чи постійного проживання. Прочитати більше про заклад можна за посиланням: https://zdoroviymir.com.ua.

Приватні і державні будинки престарілих - чим відрізняються

Практика державних будинків престарілих залишилася ще з радянського минулого, і багато в чому такі заклади досі не пристосувалися до сучасності. Зокрема, що стосується умов прийому. У державні геріатричні пансіонати приймають лише самотніх літніх людей, які не мають дітей. Крім того, для поселення знадобиться купа довідок, збирання яких займе чимало сил. Приватні пансіонати теж мають свої вимоги, але куди практичніші - щоб поселити туди старшу людину, потрібні лише паспорт та медичні довідки, які підтверджують стан здоров’я. Ця вимога - не забаганка, а потреба, щоб у разі необхідності з перших днів надавати новому гостю кваліфіковану медичну допомогу.
 
Державні заклади часто виглядають як великі лікарні і розташовані у місті, тоді як для приватних обирають тихі місця на лоні природи - такі будинки більше нагадують заміські бази відпочинку, ніж лікарні. Відрізняється і матеріальна база: меню, умови проживання, організація дозвілля - все залежить від державного фінансування, яке часто недостатнє.

Умови у приватних пансіонатах

У приватних пансіонатах літні люди - не просто пацієнти, тут створені умови для проживання як вдома. Гостей поселяють у комфортних одно- чи двомісних кімнатах, є всі зручності, постійно підтримується чистота. Є спільні кімнати відпочинку та гарна облагороджена територія, де можна погуляти на свіжому повітрі.
 
У таких закладах для гостей передбачають дієтичне меню, при потребі підбирають індивідуальне харчування (наприклад, якщо літня людина потребує дієти через стан здоров’я). Працівники з медичною освітою цілодобово наглядають за гостями, контролюють прийом ліків, проводять процедури.
 
Окремим пунктом йде програма дозвілля, яка зазвичай гарно продумана. Музичні вечори, ігри, малювання чи творчі заняття - для літніх людей продумано чимало способів насичено і цікаво провести час. Вибір такого пансіонату - це вибір нового дому, де людина на схилі віку почуватиметься оточеною турботою.
03 сен 2020г.