У кошику немає товарів

Піддон для душової кабіни із керамічної плитки

Найстильнішим варіантом оформлення душової кабіни є організація вмонтованого в підлогу зливу. Таким чином душова кабіна стає прохідною. Для надання красивого вигляду підлозі та можливості убезпечити себе від інфекцій, навколо зливу організовують керамічну плитку.

Керамічна плитка для душового піддону

Перед тим, як дізнатись скільки коштує душова кабіна, потрібно визначитись з усіма деталями монтажу цієї конструкції, оскільки це буде суттєво впливати на вартість. Однак точно можна сказати, що душова кабіна стане чудовим варіантом і зможе забезпечити:
  • весь необхідний функціонал приміщення;
  • комфорт та зручність при користуванні сантехнікою всіх вікових категорій;
  • чудовий вигляд кімнати.
Піддон для душу, виготовлений з керамічної плитки має можливість бути обгородженим конструкцією з прозорого скла. Тоді буде можливість бачити і цікаве оформлення стін. Все разом це виглядатиме дуже естетично та однорідно. Але організація такого виду піддону є найскладнішою і складається з етапів, про які зараз і поговоримо.

Особливості та головні етапи установки піддону для душу

Перед монтажем піддону варто вибрати, який буде злив і відвід води. Серед найпопулярніших варіантів - точкові зливи, лінійні, плиткові приховані та інші.
Планування встановлення душового піддону варто починати з початком робіт проектування кімнати незалежно від того, який спосіб відведення води буде обрано. Спочатку треба обдумати такі моменти:
  • місце установки піддона - найкращим варіантом буде близькість до стіни, яка протилежна дверям;
  • габарити душової кабіни;
  • матеріали для будівництва та установки.

Основними етапами встановлення піддону є такі:
1- Перед тим, як вкладатиметься керамічна плитка, потрібно в підлозі зробити отвір для сифона, а також зливних конструкцій та ізоляції від води. Також це можна вирішити ще тоді, коли заливають стяжку з бетону. Виїмка має бути достатньо глибокою для розташування всього обладнання;
 
2- Після цього треба встановити гідроізоляцію. Основа піддона з бетону та її грані - це не єдине, що потребує ізоляції. Також варто ізолювати і краї водовідведення лінійного характеру зі спеціальним фланцем. Найретельніше треба обробляти місця стику підлоги зі стінами, там, де найчастіше є загроза затоплення.Там потрібно накладати ущільнювальну стрічку для захисту від води. Щоб гідроізолювати піддон для душа краще використовувати рідку плівку, вона проста у користуванні, проте ефективна. Завершується цей етап проведенням какналізації;
 
3- На цьому етапі іде викладання бетонної підлоги під потрібним нахилом, щоб вода стікала у злив. Якщо водовідведення лінійне, то злив має бути ближче до стіни. Якщо водовідведення точкове, то нахил має бути зроблений у вигляді конвертика;
 
4- Останній етап включає облицювання підлоги керамічною плиткою після того, як бетонна основа підлоги висохла і всі попередні роботи теж закінчені. Далі потрібно дочекатись, поки плитка закріпиться і все.
22 гру 2021р.