В корзине нет товаров

Причини мігрені

Мігрень відноситься до категорії неврологічного захворювання, яке проявляється нападами з певною періодичністю. Частота виникнення такого захворювання залежить від різних чинників, а тому головні болі можуть повторюватися кілька разів на рік або кілька разів на місяць.
 
Крім основного прояву мігрені – сильні головні болі, прийнято відносити також й інші додаткові симптоми:
•  Нудота, яка з плином часу провокує блювоту.
•  Непереносимість яскравого світла, гучних звуків.

Причини мігрені можуть бути найрізноманітнішими та залежати від ряду факторів.

Це можуть бути наслідки після отриманих травм в області голови. Крім того, головні болі можуть мати хронічний характер і відрізняються періодом загострення в процесі сильного кашлю, різких рухів або в результаті фізичних навантажень на роботі, в спортивному залі.

Популярні фактори, що провокують мігрень

Лікарі виділяють кілька найпопулярніших факторів:
•  Їжа. Головні болі часто є причиною неправильного харчування. Наприклад, надмірне вживання алкогольних напоїв, а особливо це стосується червоного вина та пива. Мігрень з'являється в результаті великої кількості кофеїну в організмі людини, від переїдання шоколаду, занадто солоних продуктів або ненатуральних продуктів. Те ж саме відбувається з людиною під час дієт, коли люди неправильно розраховують свої порції та голодують.
•  Стресові ситуації. Постійні проблеми в сім'ї або на роботі приводять до головних болів і навіть до запаморочень.
•  Порушений гормональний фон. З цією проблемою часто стикаються жінки, в організмі яких відзначають постійні різкі коливання рівня естрогенів.
•  Прийом медичних препаратів. Деякі ліки мають побічні дії на людський організм у вигляді головного болю.
•  Сенсорні подразники. У деяких людей відзначають підвищену чутливість до різних сенсорних подразників – це гучна музика, яскраве світло, сильні запахи.
•  Екологія. Доведено, що люди, які проживають в забруднених зонах або на територіях неподалік від заводів, фабрик, часто скаржаться на головний біль.
•  Умови навколишнього середовища. Існує категорія метеозалежних людей, які дуже складно переносять постійні перепади тиску, зміни температури повітря.
•  Порушений режим сну. Відсутність сну, зміна часових поясів, постійні недосипання – все це також може спровокувати напади мігрені.
•  Фізичні фактори. Інтенсивні фізичні навантаження, до яких непідготовлене тіло людини, призводять до почуття слабкості та головного болю.

Основні фактори ризику

Відзначають три головні чинники, що вказують на схильність людей до частої мігрені:
1.  Вік до 40 років. Велика частина людей, які страждають постійними головними болями, виявляють у себе мігрень у віці до 20 років. Найчастіше прояв таких симптомів відбувається у віці від 30 до 39 років.
2.  Спадкова схильність. Якщо батьки мали постійні проблеми зі здоров'ям у вигляді мігрені, їх діти в майбутньому також можуть зіткнутися з таким захворюванням. Особливо висока ймовірність прояву головних болів, якщо мігренню страждали двоє батьків – і мама, і тато.
3.  Жінки. За статистикою жінки в три рази частіше страждають на головні болі в порівнянні з чоловіками. Однак в дитячому віці мігрень найчастіше зустрічається саме у хлопчиків, ніж у дівчаток. Але в міру їх дорослішання, зміни гормонального фону, все змінюється.
 
Лікування такого захворювання відбувається не тільки медикаментозним шляхом. Лікар рекомендує переглянути пацієнтові власний режим сну, раціон харчування, фізичні навантаження та інші фактори, що мають прямий вплив на стан людини.
08 дек 2020г.