У кошику немає товарів
Кол-центр працює (приймає дзвінки) з 9** до 19**.  Наші аптеки працюють з 9** до 19**
АПТЕКА №7 вул. Євгенія Сверстюка, 2Б Київ    АПТЕКА №6 бульвар Перова, 24 Київ   АПТЕКА №1 вул. Княжий Затон, 4 Київ    АПТЕКА №9 вул. Йорданська, 1 Київ
АПТЕКА №2 вул. Сім'ї Ідзиковських, 2, Київ    АПТЕКА №5 вул. Деревлянська, 8 Київ   АПТЕКА №8 вул. Прилужна, 4/15 Київ   АПТЕКА №3 вул. Данила Галицького, 50 Вінниця
МАСЛО МИНДАЛЬНОЕ фл. 20 мл

МАСЛО МИНДАЛЬНОЕ фл. 20 мл

k
Код товару: 28615
53,00 грн
в наявності
Ціна і наявність актуальні на: 18.05.2022
Написати скаргу
  • До поїздки в аптеку уточнюйте наявність, ціну і термін придатності в цікавій для Вас аптеці.
  • Зовнішній вигляд товару в аптеці може відрізнятися від товару на сайті.
  • Інформація про виробника та його назва на сайті може відрізнятися від реальної.
  • Інформація надана з ознайомчою метою і не повинна бути використана як керівництво до самолікування.
  • Самолікування може бути небезпечним для Вашого здоров'я! Перед застосуванням, проконсультуйтеся з лікарем!

Олія мигдалева

Це рослинна олія, отримана з насіння солодкого мигдалю. Мигдалева олія – це своєрідний універсал з широким спектром застосування. Це відмінний засіб для росту і зміцнення волосся. Вона підходить для будь-якого типу шкіри, але особливо ефективно діє на в'янучу, дуже суху, роздратовану і чутливу шкіру, пом'якшуючи та зволожуючи її. Мигдалева олія для обличчя з природним вмістом вітамінів і жирних кислот уповільнює процеси старіння клітин епідермісу, а завдяки вітаміну F запобігає розширення пор і налагоджує роботу сальних залоз. При регулярному використанні олія мигдалю надає шкірі рівний оксамитовий відтінок. Особливо цінна мигдалева олія для масажу.

Історія застосування мигдалю
Латинська назва мигдалю походить від сирійського al-mugdala – красиве дерево. Так стародавні називали його за зовнішній вигляд і цілющі властивості плодів. Знаменита єгипетська цариця Клеопатра (I ст. до н.е.) пов'язувала красивий вид свого пещеного тіла з цілющою дією масляних крапель амігдаліна. Клеопатра присвятила цілющим властивостям мигдалю значну частину свого рецептурного довідника краси.
У стародавній медицині використовувалися камедь, ядра і жирна олія з насіння. Плоди мигдалю широко використовував у своїй практиці Авіценна. Ядра мигдалю рекомендувалися в основному як загальнозміцнюючий, ранозагоювальний, пом'якшуючий і антитоксичний засіб. Гіркий мигдаль в старовину використовували в косметиці та дерматології від веснянок, плям на шкірі, від сонячних опіків, синців, а в суміші з вином – від кропив'янки. Вважалося, що олія допомагає при лікуванні розтягнення зв'язок, а також болів і шуму у вухах.

Метод виробництва мигдалевої олії
Мигдалеву олію (Оleum Аmygdalarum) отримують з насіння солодкого мигдалю (Аmygdalus communis L. vаr. Dulcis), родина Розові (Rosасеае), методом холодного пресування c наступною рафінацією. Це дуже ефективна, але достатньо дешева рослинна олія.
Мигдаль звичайний – невелике дерево або чагарник 6-10 м заввишки з білими або світло-рожевими квітками. Плід – костянковидний, зверху войлочний, з сухим шкірястим екзокарпієм, який при дозріванні легко відділяється від дерев'янистої кісточки. Існує дві форми мигдалю, що морфологічно мало відрізняються – гірка і солодка. У дикорослого гіркого мигдалю поверхня кісточки гладка, а ядро насіння гірке. У солодких форм поверхня кісточки покрита дрібними ямками, іноді з бороздками, а насінне ядро солодке. 
Солодкі форми мигдалю широко культивуються в усьому світі. Первинний осередок формування знаходиться в Передній Азії та в прилеглих районах, включаючи Середземномор'я і Середню Азію. Сировина для виробництва рослинної олії мигдалю ТМ Ароматика поставляється з Італії.

Зовнішній вигляд і склад
Мигдальна олія – невисихаюча, майже безбарвна або жовтувата, без запаху, з приємним смаком.
Насіння солодкого мигдалю містять 30-62% жирної олії, до 20% білка, до 10% сахарози, глюкозу, слизу, ферменти, вітаміни (В1, В2, В5, В6, РР, С, каротин), дубильні речовини, аспарагін, холін, близько 20 макро- і мікроелементів. У складі мигдалевої олії містяться жирні кислоти та неомильні речовини (близько 0,5%) – фітостерини, вітаміни (в тому числі вітамін Е). Жирні кислоти в основному представлені гліцеридами олеїнової (70%), лінолевої (20%), пальмітинової (3%) кислот.

Косметична користь
  • Жирна мигдалева олія належить до класичних видів косметичної сировини. Вона входить до складу багатьох косметичних засобів, переважно живильних і нічних кремів. Олія проявляє регенеруючу, зволожуючу, тонізуючу дію.
  • Мигдалеву олію рекомендують у чистому вигляді та в складі косметичних мазей або емульсій як пом'якшуючий, обволікаючий засіб для догляду за шкірою як дітей, так і літніх людей. Її використовують для масажу проблемних зон, ефективна мигдалева олія від целюліту, для обробки огрубілих ділянок шкіри та при видимому судинному малюнку на шкірі.
  • Мигдалеве масло в чистому вигляді, а також у складі аромасуміші або готових косметичних засобів, є ефективним тонізувальним засобом для шкіри всіх типів. При повсякденному догляді за шкірою сприяє її омолодженню, це дієва косметична олія від зморшок, і для їх усунення, і для профілактики. Мигдалева олія для тіла усуває сухість, лущення, подразнення шкіри, які викликані впливом агресивних факторів зовнішнього середовища.
  • Це чудовий засіб для активації росту волосся, його рекомендують для зміцнення волосся у вигляді масок або в складі миючих засобів. Відновлювальний вплив олії солодкого мигдалю проявляється в оновленні еластичності волосся і припиненні його випадіння.
  • Позитивно впливає олія з ядер солодкого мигдалю і на стан шкіри рук, ніг та нігтів.

Способи зовнішнього застосування
Олія мигдалева може використовуватися у чистому вигляді для догляду за шкірою тіла, обличчя, рук і волоссям, для збагачення косметичних засобів: кремів, масок, шампунів, гелів, лосьйонів, а так само в суміші з іншими рослинними оліями і як основа-носій для розчинення натуральних ефірних олій, деяких лікарських і косметичних засобів.

Домашні рецепти від Ароматики

► Збагачення косметичних засобів: можна додавати до рідких кремів, шампунів, лосьйонів, гелів, пляжних кремів у такому співвідношенні: для сухої шкіри та волосся 7 мл мигдалевої олії на 100 мл косметичного засобу; для нормальної шкіри та волосся – 5 мл; для жирного волосся – 3 мл; 15-20 мл на 100 мл пляжної косметики, можна використовувати мигдалеву олію для душу.
► Масаж: для масажу шиї, обличчя при сухій шкірі до 1 столової ложки мигдалевої олії або її суміші з олією жожоба, або авокадо, олією пшеничних зародків (1:1) можна додати по 1-2 краплі ефірних олій трояндової та санталової або санталової, ліметової та неролієвої; при жирній шкірі – 1-2 краплі ефірних олій іланг-ілангової, грейпфрутової та бергамотової. Мигдалеву олію ретельно перемішати з олією жожоба в рівних пропорціях, попередньо нагрівши суміш до температури +37 °C - +38 °C, використовувати протягом 1-2 хв. для масажу обличчя, шиї. У нас Ви можете мигдалеву олію для масажу купити.
► Для моделюючого масажу: мигдалева олія, збагачена ефірними оліями (на 1 столову ложку по 1-2 краплі) апельсинової, мандаринової, пачулієвої, фенхелевої, розмаринової, ялівцевої, санталової, грейпфрутової є відмінним засобом для моделюючого масажу, також допомагає мигдалева олія проти целюліту.
► Маски для будь-якого типу шкіри:
• основа – кашка з вівсяного борошна (2-3 столові ложки вівсяного борошна розвести гарячою водою до одержання сметаноподібної консистенції), до якої додаються 5-10 мл мигдалевої олії та по 2-3 краплі ефірних олій лимонної, трояндової та санталової, або по 1-2 краплі ефірних олій санталової, апельсинової, пачулієвої та рожевого дерева;
• гаряча олійна маска: на бавовняну серветку, змочену в гарячій воді та віджату, нанести 20-25 мл мигдалевої олії, накласти на обличчя і шию на 20-30 хв, накривши зверху рушником;
• до 1 столової ложки мигдалевої олії додати по 1 краплі ефірних олій ліметової, трояндової та санталової;
• до 1 столової ложки мигдалевої олії додати по 1 краплі ефірних олій кипарисової, лавандової, трояндової, лимонної або ліметової.
► Суміші для волосся: при жирному волоссі мигдалева олія використовується в чистому вигляді: перед миттям голови втирають олію по кілька крапель, починаючи від коренів до кінців волосся. При сухому волоссі олію втирають після миття голови у вологе тепле волосся таким же способом. Для отримання сильнішого ефекту до мигдалевої олії або її суміші з олією жожоба можна додати ефірні олії: при жирному волоссі – на 1 столову ложку основи по 2 краплі ефірної олії кедрової або кипарисової, або бергамотової та лимонної; при сухому волоссі – по 2 краплі ефірних олій апельсинової та іланг-ілангової, або мандаринової та санталової. Ці композиції можна використовувати для нанесення на гребінь і прочісування волосся 2-3 рази в день.

Запобіжні заходи: тільки для зовнішнього застосування.

Протипоказання: індивідуальне несприйняття олії мигдалю.

Умови зберігання: зберігати щільно закритою, у недоступному для дітей місці, за температури не вищої +25 °С. Уникати потрапляння прямого сонячного проміння. При температурі зберігання нижче +5 °С допускається легке помутніння олії, яке зникає при підігріванні олії до +20 °С.

Склад (INCI): Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Tocopherol.

Не містить консервантів, барвників та синтетичних домішок.
Список відгуків порожній
Додати відгук
Черкаси, Дніпро, Вінниця, Рівне, Чернігів, Львів