У кошику немає товарів

Вирушаємо на пошуки кваліфікованого репродуктолога

Мене звуть Юлія М. Мені 36 років, моєму чоловікові 37 років. Рівно 3 роки тому ми вирішили, що хочемо дітей. Для мене дуже важливі сімейні цінності, правильна атмосфера, в якій має рости дитина, а тому з народженням дитини ми справді не поспішали. Хотілося підготуватися з усіх напрямків: морально, фінансово, фізично.
 
І ось, коли, начебто, все було готово – нічого не вийшло. Безумовно, ми чудово розуміли, що як у фільмах не буває: і після першого-другого разу не вдасться завагітніти. Але я точно була впевнена, що буквально 1-2 місяці зусиль і все вийде. Адже ми обидва здорові, не надто старі.
Але півроку старань і все марно: тести з негативними результатами один за одним летіли у відро для сміття. Ми почитали на різних форумах: якщо не виходить протягом шести місяців, рекомендується відвідати лікаря – репродуктолога. Соромно зізнатися, але за свої 35+ років, я справді не стикалася з такими спеціалістами і навіть не знала, що вони існують.

Перша невдала спроба

У першу клініку я потрапила за порадами знайомої, якій там нібито «допомогли». Я завжди обираю для себе тільки найкраще та безпечне, а тому повелася на гарну картинку. Клініка «Аврора» (назва зі зрозумілих причин була змінена) справді має дуже хороший ремонт, спокійна та комфортна атмосфера, на ресепшені працюють привітні дівчата, які проконсультують з будь-якого питання.
 
Все було добре, доки я не зайшла до кабінету репродуктолога… Після консультації мені поставили страшний діагноз, який боїться почути будь-яка жінка – безпліддя. Що зрештою я почула від лікаря? Без перевірки маткових труб резюмували тільки ЕКЗ, швидше за все непрохідність чи не функціональність + до всього вік «вже не той».
 
Психологічно мені було дуже складно налаштуватися на цю процедуру. Сказати, що мій стан був пригніченим – нічого не сказати. Розчарувавшись у всьому, я вирішила змінити репродуктолога, клініку обрала виключно за відгуками та «зовом серця».

Сподівання на краще

Мій вибір припав на сучасну клініку із новим обладнанням «Швейцарія серед клінік в Україні». Тут мені порадили звернутися за допомогою до провідного репродуктолога. Після першого прийому, огляду та приємного спілкування, Дарій Олександр призначив рентген труб. Рентген показав, що труби прохідні, це стало приємною новиною, оскільки за прохідності труб ЕКО не єдиний вихід стати мамою!
 
За кілька тижнів провели процедуру інсемінації, лікар нічого не обіцяв, нічим не обнадійував, просто лікував та виконував дії. І диво сталося – мені вдалося завагітніти!
 
Зі свого особистого досвіду хочу сказати всім тим, хто намагається стати батьками – лікування безпліддя можливе, якщо своєчасно звернутися до кваліфікованого спеціаліста та не витрачати час на псевдорепродуктологів.
 
Для себе я відзначила відразу кілька переваг лікування у цій клініці, якими хочу поділитись. Можливо, мій досвід стане для когось цінним:
1.  Це одна з перших клінік в Україні, де вам зобов'язуються повернути витрачені гроші за відсутності результату.
2.  У процесі лікування безпліддя тут використовують авторські методики, що забезпечують індивідуальний підхід до кожного пацієнта з урахуванням певної ситуації.
3.  Досвід лікарів, що працюють, вражає – більше 25 років.

 
Що стосується вартості лікування, ціни тут середні та вищі за середнє, тому не знаю, куди віднести цей аргумент – до переваг чи недоліків. Але, в моєму випадку, дитина – це щастя, яке не купиш за гроші, а тому для мене на першому місці якісне обслуговування та професіоналізм лікарів, навіть, якщо за це потрібно платити великі гроші!
27 лис 2021р.